Energetska hiša v Berlinu

Dom in vrt

Energetska hiša v Berlinu

Z združitvijo gradnje in električne mobilnosti ponuja nemška vladna hiša Plus Energy House pionirsko rešitev za energetsko učinkovito in podnebno nevtralno bivanje brez žrtvovanja udobja. Ta koncept za nadzor razsvetljave uporablja detektorje prisotnosti podjetja STEINEL. Skupno 13 detektorjev prisotnosti STEINEL Presence Control PRO IR Quattro nadzoruje razsvetljavo v tej stavbi. Kot profesionalna naprava s 13 ravnmi zaznavanja in 1760 preklopnimi območji se zanesljivo odziva na najmanjše premike v prostoru.

»Navdušil me je preplet inovativne arhitekture in energetsko učinkovite tehnologije. Tako si predstavljam življenje v prihodnosti.«

Petra Michaely iz skupine za načrtovanje

Inovativno upravljanje razsvetljave

Inovativni detektorji prisotnosti STEINEL zagotavljajo samodejno in senzorsko preklapljanje razsvetljave v hiši Plus Energy House. Za projekt je bil izbran IR Quattro iz družine detektorjev prisotnosti Control PRO. Zaradi svojih lastnosti zaznavanja in senzorske tehnologije visoke ločljivosti zanesljivo in popolnoma natančno zazna tudi najmanjše premike. Svetloba se na določenem območju samodejno vklopi šele, ko detektor zazna, da ga uporabljajo stanovalci hiše in da je svetloba dejansko potrebna.

Pasivna infrardeča tehnologija za zaznavanje gibanja

IR Quattro uporablja pasivno infrardečo tehnologijo za zaznavanje uporabe prostora. Zazna toploto, ki jo oddaja človeško telo, jo pretvori v stikalni signal in vklopi svetlobo.

Območje zaznavanja ustreza tipični obliki prostora

Zelo pozoren senzorski sistem IR-Quattro ima območje pokritosti 16 kvadratnih metrov in zaznava celo tipkanje na tipkovnici. Kot vsi modeli IR Quattro podjetja STEINEL, ima tudi IR Quattro kvadratno lečo. To zagotavlja območje zaznavanja tipične oblike prostora, tako da ne spregledamo prav ničesar. Vsak centimeter prostora je pokrit brez mrtvega kota. Patentirana mehanska nastavljivost območja brez izgube kakovosti je povsem nova. To omogoča, da se IR Quattro prilagodi razmeram na kraju uporabe.

Prilagodljivost v avtomatizaciji stavb

Tako kot vsi detektorji prisotnosti iz serije Control PRO je tudi IR Quattro na voljo z vsemi običajnimi vmesniki, kot sta KNX ali DALI. Vključitev v centralni nadzorni sistem stavbe je zato mogoča brez težav.

Shopping Cart