Steinel razširja svojo ponudbo s KNX komponentami

Steinel nadaljuje svoje poslanstvo inovacij s predstavitvijo linije KNX komponent. Ta korak ponuja uporabnikom še večjo prilagodljivost, nadzor in učinkovitost pri avtomatizaciji domov in poslovnih objektov. Z dopolnitvijo obstoječe ponudbe s KNX komponentami, Steinel širi svoj vpliv v svetu pametnih domov, postavljajoč nove standarde za udobje in varnost.

KNX – standard pametnih zgradb

KNX je globalni standard za pametne zgradbe, ki omogoča povezljivost in nadzor različnih sistemov v stavbah, kar omogoča prilagodljivo in energetsko učinkovito delovanje. S KNX sistemom lahko dosežete centralizirano upravljanje razsvetljave, ogrevanja, varnostnih sistemov in še več. Zasnova KNX sistema temelji na enotnem protokolu, ki omogoča integracijo KNX komponent različnih proizvajalcev, kar omogoča uporabnikom svobodo izbire in prilagajanja sistema glede na njihove potrebe.

Steinelova ponudba KNX komponent

Zunanji senzorji

Senzorji za zunanjo uporabo so zasnovani tako, da zagotavljajo varnost in udobje na prostem. Ti senzorji so robustni in odporni na vremenske vplive, kar omogoča zanesljivo delovanje v različnih zunanjih pogojih.

 • sensIQ S: Infrardeči detektor gibanja za montažo na steno ali v kot, s 300° zaznavnim območjem, tremi PIR senzorji po 100° in zaščito proti vsiljivcem. Ima nastavljiv doseg od 2 do 20 metrov v treh smereh, z merjenjem svetlosti od 2 do 1000 luxov, kar omogoča prilagajanje različnim zunanjim svetlobnim pogojem.
 • sensIQ: Podobno kot sensIQ S, vendar z možnostjo montaže na strop ali kot, prav tako s 300° zaznavnim območjem in tremi PIR senzorji.

Notranji senzorji

Notranji senzorji so namenjeni izboljšanju udobja in energetske učinkovitosti v notranjih prostorih. Ti senzorji zaznavajo gibanje, svetlobo, temperaturo, vlago, CO ter druge parametre, kar omogoča pametno upravljanje razsvetljave, ogrevanja in prezračevanja.

 • IS 3180: Infrardeči detektor gibanja s 180° zaznavnim območjem in dvema PIR senzorjema. Primeren je za površinsko ali vgradno montažo, z dosegom do 20 metrov in merjenjem svetlosti od 2 do 1000 luxov. Vključuje tudi funkcije kot so preklop med dnevnim in nočnim načinom ter osnovno svetlobno funkcijo, ki je časovno ali svetlobno nastavljiva.
 • HF 3360: Visokofrekvenčni detektor gibanja s 360° zaznavnim območjem, primeren za notranjo uporabo. Ponuja površinsko ali vgradno montažo z dosegom do 8 metrov, merjenjem svetlosti in uravnavanjem osvetljenosti glede na nastavljeno vrednost.
 • Multisensor Aerosol: Več senzorska naprava za merjenje kakovosti zraka, vključuje senzor za svetlobo, temperaturo in vlago. Primeren za vgradnjo v notranje prostore, omogoča spremljanje različnih okolijskih parametrov in s tem zagotavlja boljše notranje okolje.

Sistemske naprave

Sistemske naprave so ključne komponente, ki omogočajo povezovanje in upravljanje različnih senzorjev v pametnih zgradbah. Te naprave vključujejo napajalnike, vmesnike, krmilnike in druge komponente, ki zagotavljajo nemoteno delovanje celotnega sistema.

 • P640 KNX in P1280 KNX: Napajalne enote, ki zagotavljajo zanesljivo napajanje za KNX sisteme, kar je ključno za stabilno delovanje vseh povezanih naprav.
 • ALC100 KNX-S: Območni/linijski sklopnik, ki omogoča povezovanje in razširjanje KNX sistemov.
 • USB100 KNX: USB vmesnik, ki omogoča povezavo med KNX napravami in računalnikom .
 • UA6 KNX-S, UA16 KNX-S, UA24 KNS-S: Univerzalni aktuatorji, ki se lahko uporabljajo kot preklopni ali roletni aktuator, sosednja izhoda se združita za roletno funkcijo; omogoča ročno upravljanje, povratne informacije, onemogočanje izhodov ter montažo na DIN EN 60715 letev, obremenitev izhodov ne sme preseči 20 A.
 • DIM4 KNX-S: 4 kanalni aktuator za zatemnjevanje; DALI64 KNX-S, DALI128 KNX-S
 • UI2 KNX-S, UI4 KNX-S, UI8 KNX-S: univerzalni vhodi, ki se uporabljajo za integracijo običajnih stikal in tipk v KNX sistem.

S temi napravami in senzorji lahko učinkovito upravljamo osvetlitev, ogrevanje, prezračevanje in druge sisteme v pametnih zgradbah, kar prinaša višjo stopnjo udobja, varnosti in energetske učinkovitosti.

Košarica